ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ

Πήγαινε κάτω

ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ

Δημοσίευση  animalis Την / Το 21/3/2008, 02:07

Από το blog μου
http://animalis.wordpress.com/
Όταν αποφασίζεις να αλλάξεις τη ΖΩΗ σου τότε παίρνεις σκληρές και δύσκολες αποφάσεις. Κάποιοι, που μπορεί πραγματικά να σε νοιάζονται, θα αντιδράσουν. Κάποιοι άλλοι, που μπορεί να σε εκμεταλεύονται για τους δικούς τους ιδιοτελείς λόγους θα σε πολεμήσουν. Όμως η ΑΛΛΑΓΗ θα σου δώσει ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να πετύχεις όλους τους στόχους σου αλλά σίγουρα θα κερδίσεις το μέλλον σου.
Αυτό συμβαίνει και σε ένα ΖΩΝΤΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ, που διαμορφώνεται από ιδέες. Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ πρέπει να είναι τόσο συνεχής, όσο όμως και απόλυτα ισχυρή. Δεν περιμένει κανείς τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, αλλά αυτό που αναμένει είναι η δημιουργία του νέου με την αμφισβήτηση του παλιού. Στην κοινωνία όλα εξελίσσονται μέσα από την αμφισβήτηση.
Η γενιά του 1968 δημιούργησε αμφισβητώντας την ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΓΕΝΙΑ, με τους μεγάλους αγώνες για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.
Η γενιά της ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ δημιούργησε αμφισβητώντας την ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ‘68, που αγωνίστηκε για να φέρει “ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ”.
Η γενιά του 1990 δημιούργησε αμφισβητώντας την γενιά της ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ, που αγωνίστηκε για να φέρει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η γενιά του 2000 δημιουργεί αμφισβητώντας τη γενιά του 1990, που ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Όλες οι γενιές αμφισβητούν και δημιουργούν το δικό τους μέλλον. Όλες οι γενιές αμφισβητούν χωρίς βέβαια να χάνουν τη συνέχεια με τις προηγούμενες γενιές. Όλες οι γενιές αμφισβητούνται και κάποια στιγμή κλείνουν τον κύκλο τους. Αυτή είναι η φυσιολογική κίνηση της κοινωνίας και η δυναμική της εξέλιξη. Αν κάποιοι αρνηθούν ότι κλείνουν τον κύκλο τους και γαντζώνονται στη θέση της εξουσίας, τότε θα παρασυρθούν μοιραία με τραγικά για τους ίδιους αποτελέσματα. Η κοινωνία όμως θα εξελίσσεται και θα δημιουργεί.
Όταν ένας πολιτικός σχηματισμός αποφασίζει να προχωρήσει, πρέπει να ανανεωθεί. Οι αντιδράσεις θα προέλθουν από όσους αρνούνται να κατανοήσσουν ότι έκλεισαν τον κύκλο τους.
Τώρα είναι η ώρα να ανέβουν ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ στα ανώτερα όργανα των αποφάσεων.
Τώρα είναι η ώρα να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ.
Τώρα είναι η ώρα να ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ Ή ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.
Όσοι δεν το δέχονται, θα αντιδράσουν, θα πολεμήσουν, θα διεκδικήσουν ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, αλλά στο τέλος θα ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ.
ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ.
ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ.
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ.

animalis

Αριθμός μηνυμάτων : 13
Ηλικία : 46
Registration date : 27/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://animalis.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ, ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ

Δημοσίευση  geKollias Την / Το 21/3/2008, 10:22

Συμφωνώ.
Με μία παρατήρηση μόνο.
Έχω γνωρίσει "νέους" που στην πολιτική φέρονται σαν εξηντάρηδες, όπως και ηλικιωμένους που στην πολιτική είναι νεότατοι. Το θέλω να πώ. Το μέλλον αναμφισβήτητα ανήκει στην Νέα Γενιά. Όχι όμως στην νέα γενιά του κομματικού σωλήνα που ήδη έχει διαφθαρεί και αποτελεί κακέκτυπο των "ιστορικών στελεχών", αλλά στην ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ της δράσης, των κοινωνικών αγώνων, της δημιουργίας.
ΑΝΑΝΕΩΣΗ δεν σημαίνει πάντα "φεύγουν οι γέροι κι έρχονται οι νέοι', αλλά κυρίως σημαίνει "φεύγουν οι φθαρμένοι κι έρχονται οι άφθαρτοι" και "άφθαρτοι" είναι κυρίως οι νέοι άνθρωποι.

geKollias

Αριθμός μηνυμάτων : 36
Ηλικία : 58
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://neopasok.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ

Δημοσίευση  thrakiwtis Την / Το 21/3/2008, 16:18

Το αυθεντικά νέο δεν μπορεί να είναι μονο η ηλικιακή ανανέωση αυτή μονο εποικινωνιακούς σκοπούς μπορεί να πετύχει.Σαφώς και υπάρχουν εξηντάρηδες με νεοτερες ιδές απο τριανταρηδεςΤο νεο θα έρθει με την ανανέωση των ιδέών με την ουσιαστική προσέγγιση της παγκόσμιας πραγματικότητας.Ενας ιστορικός κύκλος εκλεισε αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε ολοι η μεταπολιτευτική περίοδος εκλεισε.Χάσαμε πολλες ευκαιρίες ειδαμε πολλά τρενα
να περνούν καί εμείς απλά τα κοιτάζαμε σφυρίζοντας αδιάφορα.Οι ευθύνες τού σημιτικού πασοκ τεράστιες ποιά ισχυρή ελλάδα?η ελλάδα του χρηματηστιρίου? η ελλάδα της ημιαπασχόλησης?της κοινωνικής ανισότητας?αυτό ειναι το πασοκ?Δεν μπορεί ολοι αυτοί που υπηρέτησαν πιστα αυτες τις πολιτικές να φέρουν το νέο στο κίνημα και εδω έχουμε ολοι μερίδιο ευθύνης οσοι βεβαίως δεν αντιδράσαμε καθόλου οσοι γίναμε μέρος της εξουσίας για μικροσυμφέροντα(εγώ δέν ειμαι απ'αυτούς)Η ανανέωση θέλει τολμη θέλει αυτοκριτική θέλει ρήξη με το παρελθόν
Εχουμε δρόμο ακόμη
αγώνας-αγώνας-αγώνας.

thrakiwtis

Αριθμός μηνυμάτων : 6
Ηλικία : 58
Registration date : 10/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.periferiakos.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Αθάνατη Ελληνική Ψυχή

Δημοσίευση  Agapi Την / Το 23/3/2008, 01:39

Θέλω πρώτα απ όλα την περηφάνια των Ελλήνων, θέλω αυτούς τους Έλληνες που ξέρουν ότι δώσανε την δημοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο. Θέλω αυτή την Ελλάδα και τους Έλληνες της Ψυχής. Θέλω αξιοπρέπεια. Θέλω αξιοκρατία. Θέλω το «ΘΕΛΩ» και το «ΠΙΣΤΕΥΩ». Θέλω να λένε οι Έλληνες «Αξίζω» και μετά θα έρθουν όλα τα άλλα. Που είστε εσείς, Έλληνες?

Αθάνατη Ελληνική Ψυχή. ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ.

Θέλω την ΤΟΛΜΗ. Θέλω ότι με απομακρύνει από τα μικρά της ζωής. Θέλω την ΑΛΗΘΕΙΑ και το ΔΙΚΑΙΟ. Θέλω τον Γεώργιο Α. Παπανδρέου Πρωθυπουργό της Ελλάδος.
avatar
Agapi

Αριθμός μηνυμάτων : 53
Location : Λέσβος
Registration date : 05/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://agapiaxies.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ

Δημοσίευση  animalis Την / Το 23/3/2008, 15:56

Πέραν από το τι θέλουμε σαν πολίτες, πρέπει να προωθήσουμε την Αλήθεια των Ιδεών. Να θέτουμε προβληματισμούς και να διαλεγόμαστε μέσα από το πλαίσιο μιας Αριστερής θεώρησης της πολιτικής. Όλοι μαζί σαν γροθιά για το μέλλον μας

animalis

Αριθμός μηνυμάτων : 13
Ηλικία : 46
Registration date : 27/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://animalis.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης