ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ - ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ - ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

Πήγαινε κάτω

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ - ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ - ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το 20/3/2008, 16:20

ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ - ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ - ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

Ο κύβος ερρίφθη, το σύνθημα δόθηκε.

Α. Το Θέμα αυτό πρέπει να γεμίσει απο προτάσεις, απο προτάσεις για δράσεις, από εκδηλώσεις που εμείς θα οργανώσουμε στην κοινωνία.
Παρακαλώ λοιπόν για τις προτάσεις σας για δράσεις δικές μας, της κοινωνίας και όχι των στελεχών (αυτοί ας κάνουν ό,τι θέλουν).

Κάθε πρόταση και κάθετι που οργανώνουμε πρέπει να περνάει από εδώ να καθίσταται γνωστό για να το στηρίζουμε με τις θέσεις και την παρουσία μας.

Β.
"Οργανωθείτε, αγωνιστείτε, ξεσηκωθείτε"

Γιατί το είπε ο πρόεδρος, πότε και σε ποιούς;

Είχαν προηγηθεί στο συνέδριο πολλές ώρες ανουσιότητας, πολιτικής κενότητας από τους προλαλήσαντες επί ώρες πολλές πρωτοκλασάτους (πλην ολίγων).
Από τον αιφνιδιασμό απάντων και το περιεχόμενο της πρότασης για το Π.Σ. κρίνω ότι συνέβη αυτό που συνέβη και με την απόλυτη πλειοψηφία των σκεπτόμενων συνέδρων (όχι αυτών που παρακολουθούσαν με το στόμα ανοικτό), θα το πω ΩΜΑ : του τα έσπασαν ... cheers (τα νεύρα εννοώ), όπως και τα δικά μας ... με τις αδιέξοδες προσωποπαγείς και ιδιοτελείς μπούρδες τους.

Ο Γιώργος το πήρε απόφαση και τους έστειλε στην "αξιοποίηση" ... .

Αμέσως μετά στράφηκε σε εμάς και μας ζήτησε να τον στηρίξουμε, σε εμάς τους μη επαγγελματίες πολιτικούς της βάσης, της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος ήξερε και υπολόγισε πως θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις από το γραφειοκρατικό μηχανισμό, κατά συνέπεια στράφηκε στους μόνους που θα μπορούσαν να τον στηριξουν : ΣΕ ΕΜΑΣ !!!.

Τα ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ, ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ κλπ. είναι σαφές πως δεν απευθύνονταν ούτε κατά διάνοια στον σύντροφο Θόδωρο, Κώστα, Αννα, Βάσω κλπ. γιατί τούτο θα έμοιαζε με ψυχεδελικό ανέκδοτο ...
ΣΕ ΕΜΑΣ το είπε για να τον στηρίξουμε απέναντι στην κομματική νομενκλατούρα, για να διαμορφώσουμε το κίνημα στην κοινωνία (Υ.Γ.).
Οφείλουμε να το πράξουμε και άμεσα, να προχωρήσουμε στην δημιουργία ανοικτών κοινωνικών κύκλων προβληματισμού, όπου μπορούμε, με όσους μπορούμε.
Ο κύβος ερρίφθη όπως έγραψα εκείνο το βράδυ, είναι ζήτημα δικό μας το κίνημα και εμείς πρέπει να το προχωρήσουμε.

Υ.Γ. Αν μας έδινε και ένα δημοκρατικό καταστατικό ... . Εχει μια τάση να μην ολοκληρώνει ο πρόεδρος ... αλλά ως έχει, καλώς (συγκριτικά) έχει.


Γ. Τι εννοώ και τι προτείνω ως πρακτική :

Η κοινωνία είναι βουβή, ακόμα και όταν θέλει να εκφραστεί δεν βρίσκει διέξοδο προς την επιφάνεια, είναι εγκλωβισμένη σε ένα θάλαμο κάτω από το νερό και το οξυγόνο τελειώνει σιγά - σιγά.

Η έκφραση ημών των πολιτών είναι αναγκαία για την συγκρότηση κοινωνικού ρεύματος, για την πολιτική δραστηριοποίηση των ανθρώπων, για την θέση και επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων.

Τι προτείνω :
2-3 μπορούμε να οργανώνουμε ανοικτές εκδηλώσεις κοινωνικού προβληματισμού. Οι εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν όπου έχουμε την δυνατότητα, αν όχι σε αίθουσες Ο.Τ.Α. κλπ. στις κλειστές Δ.Ο. . Να πάρουμε τα κλειδιά τους, να τις ανοίξουμε επιτέλους.
Οι εκδηλώσεις πρέπει να έχουν την μορφή κοινωνικής πρωτοβουλίας έκφρασης: μια μικρή χρονικά εισήγηση προβληματισμού και
το κύριο κομμάτι τους πρέπει να είναι η έκφραση των μετεχόντων, ο προβληματισμός και ο διάλογος, η καταγραφή των προβλημάτων και των λύσεων που προτείνονται.

Μέσα από τους κύκλους αυτούς θα έχουν οι ίδιοι οι μετέχοντες το δικαίωμα - δυνατότητα να προτείνουν το επόμενο θέμα ή να οργανώσουν οι ίδιοι μια επόμενη συζήτηση (καλύτερα) ίσως και κάπου αλλού ή να την επαναλάβουν.

Ετσι, κύκλο με τον κύκλο, συμμετοχή με την συμμετοχή, θα δημιουργηθεί ένα κοινωνικό πολιτικό ρεύμα έκφρασης και ουσίας, έτσι θα έλθουν στην επιφάνεια τα προβλήματα της κοινωνίας, θα αποτελέσουν την πολιτική θέση της κοινωνίας.
Αυτά προτείνω και σας καλώ να ξεκινήσουμε.Είναι κανείς από Αθήνα για να οργανώσουμε το 1ο;

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 95
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ - ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ - ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

Δημοσίευση  GiannisAngelou Την / Το 21/3/2008, 09:39

Νομίζω ότι μπορούμε να αρχίσουμε από το Χολαργό! Η ανάγκη να γίνουμε πρωτοπορία σε αυτό που ζήτησε ο Πρόεδρος κρίνεται επιτακτική. Και για να επεκτείνω περισσότερο το επιχείρημα, θα πρότεινα να γίνονται εκδηλώσεις με συμμετοχές από φίλους και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, π.χ. από το Ναύπλιο, την Κόρινθο, τη Χαλκίδα. Έτσι το κίνημα αυτό θα εξαπλωθεί και η επόμενη εκδήλωση θα πατήσει στην προηγούμενη, διαμορφώνοντας μια αλυσίδα εκδηλώσεων, με απώτερο σκοπό να φτάσουμε και στο τελευταίο χωριό της πατρίδας μας.
Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι εύκολο. Όμως, οφείλουμε να σταθούμε και στο πλευρό των ανθρώπων της περιφέρειας, Η ώρα της αυτοοργάνωσης έχει ήδη φτάσει! Ας την αξιοποιήσουμε.
Γιάννης

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 51
Ηλικία : 55
Location : Αθήνα
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσίευση  dimis Την / Το 26/3/2008, 21:43

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
28 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 7
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ


dimis

Αριθμός μηνυμάτων : 2
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης