Οι αναντικατάστατοι

Πήγαινε κάτω

Οι αναντικατάστατοι

Δημοσίευση  parastatidis Την / Το 20/3/2008, 01:28

Η διαφοροποιημένη ανθρώπινη σκέψη είναι αυτή, η οποία διαχωρίζει τους ανθρώπους σε οριζόντια ιδεολογικά στρώματα και σε κάθετες ιδεολογικές κατηγορίες. Είναι αυτή που μας κάνει να αισθανόμαστε ξεχωριστοί, μας δίνει κίνητρα για δημιουργία, μας γεμίζει ευθύνες για συλλογική προσφορά, συντηρεί το αίσθημα ικανοποίησης για ατομικές κατακτήσεις, μας χαρίζει το δικαίωμα στον αυτοσεβασμό.
Η αποτελεσματική εφαρμογή ιδεών στην πράξη επιτυγχάνεται, κατά πρώτον, συνθετικά, μέσα από ιδεολογικές ζυμώσεις, για τη δημιουργία μιας ιδεολογικής πλατφόρμας, ενός ιδεολογικού προσανατολισμού και, κατά δεύτερον, συμπληρωματικά, καθ’ οδόν στην κατεύθυνση, όπου η αναπροσαρμογή είναι απαραίτητη ξορκίζοντας έτσι την αβελτηρία της σκέψης.
Η προσθετικού τύπου ανθρώπινη εμπειρία δρα ως μία συνεχώς εμπλουτισμένη βάση δεδομένων, μια συνεχώς ανανεωμένη αφετηρία που μας δίνει τη δυνατότητα να εμβαθύνουμε πιο γρήγορα, να εξειδικεύσουμε πιο εύκολα, να πετύχουμε περισσότερα.
Η συλλογικότητα μιας τέτοιας προσπάθειας, μέσα από την ανθρώπινη διαφορετικότητα και σε συνεργασία με το ομαδικό πνεύμα για τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, μας κάνει όλους πιο χρήσιμους σε συλλογικό επίπεδο αλλά πιο αδύναμους ατομικά απαξιώνοντας έτσι την μοναδικότητα και τοποθετώντας την ανθρώπινη αξία ένα σκαλί ψηλότερα από το ανθρώπινο σώμα.
Η ειλικρινής αγωνία των συμμετεχόντων να παραμείνουν σ’ αυτή τη διαδικασία, έτσι ώστε να διαμορφώσουν την κατάληξη μιας τέτοιας προσπάθειας, όπου ουσιαστικά δεν υπάρχει τέλος αλλά ατέρμονες και αναπροσαρμόσιμες συνεχείς διεκδικήσεις, τους μονιμοποιεί τη σκέψη. Η αναμενόμενη αντικατάστασή τους ψυχολογικά τους αποδυναμώνει. Η εξέλιξη, όμως, της τεχνολογίας- που είναι και ο άτυπος δημιουργός χασμάτων γενεών- την επιβάλλει, διότι, αλλιώς, η όποια παράταση τούς μετατρέπει ,δυστυχώς, από χρήσιμα εργαλεία… σε βαρίδια…
ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ, φίλοι μου, όσο και αν αυτό πληγώνει τον εγωισμό μας.
Πρώτο μας μέλημα είναι η συμμετοχή μας σε ιδεολογικά σχήματα, όπου ο ιδεολογικός προσανατολισμός θα επιδιώκει την κοινωνική δικαιοσύνη.
Μοιράζουμε ελπίδα δίνοντας σε αυτόν που δεν μπορεί να πάρει.
Μοιράζουμε ζωή, ανέξοδα, δίνοντας σε αυτόν που δεν μπορεί να πάρει.
Μοιράζουμε αγάπη δίνοντας σε αυτόν που δεν μπορεί να πάρει.
Και όταν τελειώσει η μοιρασιά μας και ξέρουμε ότι υπάρχουν γύρω μας, πίσω μας, δίπλα μας, νέα πρόσωπα, νέοι σε ιδέες, νέοι γεμάτοι ελπίδα, ζωή, αγάπη, νέοι αξόδευτοι, νέοι που μπορούν και έχουν να μοιράσουν και να μοιραστούν πολύ περισσότερα, τότε ξεροκαταπίνουμε το πείσμα μας, παραπετάμε τον ναρκισσισμό μας, εξαλείφουμε τον εγωισμό μας και… τους δίνουμε χώρο…
...γιατί ουδείς αναντικατάστατος, φίλοι μου καρεκλοκένταυροι…
Φίλοι μου αναντικατάστατοι….

parastatidis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ηλικία : 44
Registration date : 06/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://parastatidis.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οι αναντικατάστατοι

Δημοσίευση  GiannisAngelou Την / Το 20/3/2008, 09:37

Τι άλλο από το να συμφωνήσω με το κείμενο αυτό; Ποιος νοήμων άνθρωπος θα μπορούσε να διαφωνήσει; Μόνο που όλοι αυτοί που αναφέρεις, θέλουν την ανανέωση για τον διπλανό τους! Παρατηρώντας τη λίστα των εκλεγέντων και επειδή κάποιος έγραψε για ανανέωση, δε θεωρώ ανανέωση την εκλογή προσώπων που βαρύνονται για πολιτικές πράξεις που οδήγησαν το Κίνημα στη σημερινή απαξίωση. Και εδώ είναι το μεγάλο στοίχημα του Προέδρου. Η εξαγγελία των αλλαγών πρέπει τάχιστα να πάρει σάρκα και οστά. Κάθε καθυστέρηση θα είναι εις βάρος της τεράστιας προσπάθειας που πρέπει να ξεκινήσει, προκειμένου να αναλάβει ουσιαστικά το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στη Βουλή και στους δρόμους.
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει σημασία που έχασε σε δυο εθνικές εκλογές ή το ποσοστό του στις ευρωεκλογές. Αυτό που μετρά ιδιαίτερα είναι ότι χάνει στους κοινωνικούς αγώνες, λείπει από το πεζοδρόμιο. Ίσως, γιατί σε κάποιους "πηγαίνει" περισσότερο η πολυθρόνα...
Αυτά τα περίφημα βαρίδια, που σχολίασαν ακόμη και την κίνηση του Παπανδρέου να καλέσει στο βήμα τους Σκανδαλίδη και Βενιζέλο ως "ένδειξη αποχαιρετισμού", πρέπει να τα στείλει στο σπίτι τους. Η ομιλία του το Σάββατο μας γέμισε αισιοδοξία. Δεν μπορεί να μας την πάρει πίσω...

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 51
Ηλικία : 55
Location : Αθήνα
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οι αναντικατάστατοι

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το 20/3/2008, 10:03

Θα ήθελα και εγώ να συμφωνήσω.
Υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν πολιτικές ολοκληρωμένες, δεν θέλω να τις προβάλλω ονομαστικά ... εάν ψάξετε εδώ μέσα κάτι θα βρείτε.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως πρέπει να ξεχυθούμε, να οργανωθούμε, να συζητήσουμε στην κοινωνία, να καταγράψουμε προβλήματα, ιδέες, λύσεις από την ίδια την κοινωνία, να θέσουμε και τις δικές μας. Να συγκροτήσουμε ένα κοινωνικό κίνημα δημοκρατικά οργανωμένο. Ας οργανώσουμε παντού συζητήσεις ... ας ξεκινήσουμε από σήμερα.

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 95
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οι αναντικατάστατοι

Δημοσίευση  amourat Την / Το 20/3/2008, 20:55

DimKaramitsas έγραψε:Θα ήθελα και εγώ να συμφωνήσω.
Υπάρχουν λύσεις, υπάρχουν πολιτικές ολοκληρωμένες, δεν θέλω να τις προβάλλω ονομαστικά ... εάν ψάξετε εδώ μέσα κάτι θα βρείτε.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως πρέπει να ξεχυθούμε, να οργανωθούμε, να συζητήσουμε στην κοινωνία, να καταγράψουμε προβλήματα, ιδέες, λύσεις από την ίδια την κοινωνία, να θέσουμε και τις δικές μας. Να συγκροτήσουμε ένα κοινωνικό κίνημα δημοκρατικά οργανωμένο. Ας οργανώσουμε παντού συζητήσεις ... ας ξεκινήσουμε από σήμερα.
ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΘΑ ΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ?
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ?
ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ.

amourat

Αριθμός μηνυμάτων : 24
Ηλικία : 62
Location : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Registration date : 22/02/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://amourat.sosblog.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

οι αναντικαταστατοι

Δημοσίευση  thrakiwtis Την / Το 21/3/2008, 02:21

Είναι κατι περισσότερο απο βέβαιο οτι δεν υπαρχουν αναντικατάστατοι πουθενά,και δεν νομίζω οτι υπαρχει κάποιος νοήμων που πιστεύει το αντίθετο.Ομως η ανανέωση σε ενα κίνημα οπως ειναι το πασοκ δεν επιτυγχανεται με διοικητικά μέτρα,απαιτείται πρωτίστως ανανέωση του πολιτικου λογου ανασυγκροτηση και διαφορετική προσεγγιση του κοινωνικού γίγνεσθαι.Χρειάζεται αυτοκριτική απ'αυτους που διαχειρήστηκαν την εξουσία,χρειάζεται μετάνοια καί συγνώμη απ'αυτους που κατάφεραν να κάνουν δυσδιάκριτη την διαφορά μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.Τοτε η ανανέωση των προσώπων θα γίνει απο την βάση του κινήματος στα κομματικα οργανα και απο τον λαό στην κοινοβουλευτικη ομάδα,δεν θα μπορούν να σταθούν στην νεα πραγματικότητα οι φθαρμένοι και πολλες φορές διεφθαρμένοι.Οι πρωτοβουλίες του προέδρου δινουν αυτη την δυνατότητα για μια δημοκρατική λειτουργια οπου δεν θα υπάρχουν μηχανισμοι προσώπων αλλά σκεπτόμενοι πολιτες,μέλοι και φίλοι που θα εκφράζουν τις απόψεις τους και θα αποφασίζουν ελεύθερα για τις επιλόγες τους.Χρειάζεται οργανωτική δομή που θα εξασφαλίζει την εσωτερική δημοκρατία,θα αποτρέπει τους μηχανισμούς να επιβάλουν επιλογές και να επιτυγχάνουν ταυτόχρονα αποκλεισμούς ικανών ανιδιοτελων στελεχών.Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι,πρέπει να αγωνιστούμε πολύ για να ξαναγίνει το πασοκ λαικό κίνημα να αποβάλει τον κυβερνητισμό και τις αντιλήψεις περί της εξουσίας πού το οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Εχουμε δρόμο ακόμη

thrakiwtis

Αριθμός μηνυμάτων : 6
Ηλικία : 57
Registration date : 10/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.periferiakos.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οι αναντικατάστατοι

Δημοσίευση  geKollias Την / Το 21/3/2008, 10:15

Μιλάμε πολύ για τα "πρέπει" και πολύ λίγο για το "πως". Υπάρχουν ορισμένα δεδομένα τα οποία, πολλές φορές δεν λαμβάνουμε υπόψη.
Οι μηχανισμοί υπάρχουν και δεν ξορκίζονται, αλλά παλέβονται.
Οι "αναντικατάστατοι" υπάρχουν και δεν καταγγέλονται, αλλά αντκαθιστούνται.
Οι διεφθαρμένοι επιβιώνουν και δεν αποχωρούν, αλλά ανατρέποναι.
Άρα...
Πράξη χρειάζεται.
Συζήτηση λοιπόν για το "πως".

geKollias

Αριθμός μηνυμάτων : 36
Ηλικία : 58
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://neopasok.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οι αναντικατάστατοι

Δημοσίευση  thrakiwtis Την / Το 21/3/2008, 17:10

Σύντροφε gekollias συμφωνώ μαζί σου οτι χρειάζονται πραξεις και οχι μόνο λόγια πρέπει ομως να διδαχθούμε απο το παρελθόν πρέπει να το καταγγειλουμε,να αναδείξουμε τις διαφορές του νέου.
O dimkaramitsas προτείνει να κάνουμε ενα δημοκρατικό κοινωνικο κίνημα .
Ισως θα μπορούσαμε να οργανώσουμε εξω απο τα κομματικά οργανα μια πανελλαδική οργάνωση η οποια θα παρεμβαίνει στις διαδικασίες του κινήματος με στόχο την ανασυγκρότηση του.Μια οργάνωση που θα εχει λογο θα εχει θέσεις που θα βοηθήση την ανανέωση και δεν θα ειναι μονο διαδυκτιακή.
Θα μπορούσαμε ισως να κανουμε μια συνδιάσκεψη
Θα μπορουσαμε να αυτοοργανωθουμε σε νομαρχιακο και περιφεριακο επίπεδο
Να ανοίξουμε ενα διάλογο με τους πολίτες.
Αν δεν υπάρξει στήριξη απο το επίσημο πασοκ θα αποτύχουμε τοτε θα γίνουμε γραφικοί .
Είναι εφικτό?Θα βοηθήσει?πολύ φοβαμαι πως οχι
Πώς θα σπασουμε τους μηχανισμούς στο κόμμα?
Πώς θα καταφέρούμε να εχουμε αποψη να συμμετέχουμε και να μην γίνουμε μέρος του συστήματος?
Υπάρχει κίνδυνος να γίνουμε ενας νέος μηχανισμός χωρίς να το αντιληφθούμε αν δεν προσέξουμε.

thrakiwtis

Αριθμός μηνυμάτων : 6
Ηλικία : 57
Registration date : 10/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://www.periferiakos.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση  parastatidis Την / Το 21/3/2008, 17:54

αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματήσει. σαφώς και πρέπει να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός.οι μηχανισμοί δεν έχουν μόνο κακή έννοια. ο οποιοσδήποτε μηχανισμός βασίζεται καταρχήν στην οργάνωση. τώρα, έαν στην πορεία παρεκτραπεί απο τον αρχικό σχεδιασμό και χρησιμοποείται για άλλους λόγους, αυτό είναι άλλο καπέλο.
η περιφερειακή οργάνωση πρέπει να σχεδιαστεί σε περιφέρειες, βασιζόμενες στον Καποδίστρια 2.
μπορουμε να προτείνουμε περιφέρειες, πρώτοι εμείς. θα αποκλίνουν ελάχιστα λόγω γεωγραφικής κατανομής. μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικές οργανώσεις, βασιζόμενες σε περιφέρειες προσχεδιασμένες από μας, και δυνατότητα συναντήσεων(λόγω μικρής γεωγραφικής απόστασης) έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι σε τοπικό επίπεδο να οργανωθουμε και να προτείνουμε προοδευτικές λύσεις σε νεοσχηματισμένες κοινότητες. έτσι δρομολογούμε τις εξελίξεις.
είναι ένα παράδειγμα οργάνωσης, όπως και άλλα πολλά που θα γράψω μόλις κλέψω λίγο χρόνο.
επίσης, το εθνικό συμβούλιο πρέπει να έχει γεωγραφικά χαρακτηριστικά με πληθυσμιακή αναλογία.
δεν πρέπει να απευθένεται η περιφέρεια στο κέντρο για να μπει σε μια "κεντρική γραμμή". πρέπει να υπάρχουν θέσεις για την περιφέρεια έτσι ώστε να απευθύνεται το κέντρο που θα υποχρεούται να διαλέξει τους άξιους και ικανούς. όχι άλλη αξιοκρατία στα λόγια.
επίσης το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει το επίκεντρο των συζητήσεων. αυτό σημαίνει ρηξικέλευθες προτάσεις που θα οδηγούν ακόμη και σε συγκρούσεις κοινωνικές ομάδες, μη υπολογίζοντας το κόστος αλλά χρησιμοποιώντας το. πρέπει να μιλήσουμε για ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια, για φιλτράρισμα των φοιτητών στη διάρκεια σπουδών.
να προτείνουμε φοιτητικό σταθερό επίδομα αλλά να παψουμε να παράγουμε αιώνιους φοιτητές.
πρέπει να δώσουμε ευπρεπή νούμερα στον κατώτατο μισθό.
στην υγεία, να κάνουμε πραγματικότητα την πρωτοβάθμια περίθαλψη.
ηλεκτρονικές κάρτες υγείας, απαραίτητα, οικογενειακοί ιατροί και full πρόληψη, γιατί σώζει ζωές.
sorry για τις σκόρπιες σκέψεις. τις έχω δομημένες στο μυαλό μου. θα δοκιμάσω μια ανασυγκρότηση και θα τις καταθέσω να μου πείτε την άποψη σας.
όσο για την οργάνωση, έχω ασχοληθεί αρκετά, είμαι στη διάθεση σας να κάνουμε κάτι καλό. να δώσουμε προοπτική στον ιδεολογικό μας χώρο.
φιλικά και συντροφικά...

parastatidis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ηλικία : 44
Registration date : 06/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://parastatidis.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οι αναντικατάστατοι

Δημοσίευση  parastatidis Την / Το 22/3/2008, 02:41

αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να σταματήσει. σαφώς και πρέπει να υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός.οι μηχανισμοί δεν έχουν μόνο κακή έννοια. ο οποιοσδήποτε μηχανισμός βασίζεται καταρχήν στην οργάνωση. τώρα, έαν στην πορεία παρεκτραπεί απο τον αρχικό σχεδιασμό και χρησιμοποείται για άλλους λόγους, αυτό είναι άλλο καπέλο.
η περιφερειακή οργάνωση πρέπει να σχεδιαστεί σε περιφέρειες, βασιζόμενες στον Καποδίστρια 2.
μπορουμε να προτείνουμε περιφέρειες, πρώτοι εμείς. θα αποκλίνουν ελάχιστα λόγω γεωγραφικής κατανομής. μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικές οργανώσεις, βασιζόμενες σε περιφέρειες προσχεδιασμένες από μας, και δυνατότητα συναντήσεων(λόγω μικρής γεωγραφικής απόστασης) έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι σε τοπικό επίπεδο να οργανωθουμε και να προτείνουμε προοδευτικές λύσεις σε νεοσχηματισμένες κοινότητες. έτσι δρομολογούμε τις εξελίξεις.
είναι ένα παράδειγμα οργάνωσης, όπως και άλλα πολλά που θα γράψω μόλις κλέψω λίγο χρόνο.
επίσης, το εθνικό συμβούλιο πρέπει να έχει γεωγραφικά χαρακτηριστικά με πληθυσμιακή αναλογία.
δεν πρέπει να απευθένεται η περιφέρεια στο κέντρο για να μπει σε μια "κεντρική γραμμή". πρέπει να υπάρχουν θέσεις για την περιφέρεια έτσι ώστε να απευθύνεται το κέντρο που θα υποχρεούται να διαλέξει τους άξιους και ικανούς. όχι άλλη αξιοκρατία στα λόγια.
επίσης το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει το επίκεντρο των συζητήσεων. αυτό σημαίνει ρηξικέλευθες προτάσεις που θα οδηγούν ακόμη και σε συγκρούσεις κοινωνικές ομάδες, μη υπολογίζοντας το κόστος αλλά χρησιμοποιώντας το. πρέπει να μιλήσουμε για ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια, για φιλτράρισμα των φοιτητών στη διάρκεια σπουδών.
να προτείνουμε φοιτητικό σταθερό επίδομα αλλά να παψουμε να παράγουμε αιώνιους φοιτητές.
πρέπει να δώσουμε ευπρεπή νούμερα στον κατώτατο μισθό.
στην υγεία, να κάνουμε πραγματικότητα την πρωτοβάθμια περίθαλψη.
ηλεκτρονικές κάρτες υγείας, απαραίτητα, οικογενειακοί ιατροί και full πρόληψη, γιατί σώζει ζωές.
sorry για τις σκόρπιες σκέψεις. τις έχω δομημένες στο μυαλό μου. θα δοκιμάσω μια ανασυγκρότηση και θα τις καταθέσω να μου πείτε την άποψη σας.
όσο για την οργάνωση, έχω ασχοληθεί αρκετά, είμαι στη διάθεση σας να κάνουμε κάτι καλό. να δώσουμε προοπτική στον ιδεολογικό μας χώρο.
φιλικά και συντροφικά...
parastatidis


Δημοσιεύσεις : 18
Συμμετάσχουν : 06 Mar 2008
Ηλικία : 34

parastatidis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ηλικία : 44
Registration date : 06/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://parastatidis.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οι αναντικατάστατοι

Δημοσίευση  GiannisAngelou Την / Το 22/3/2008, 10:20

Είναι σημαντικό να δίνουμε καθημερινά σάρκα και οστά στην αυτο-οργάνωση. Αυτή κινητοποιεί, πείθει, ξεσηκώνει. Δεν χρειαζόμαστε ινστρούχτορες και καθοδηγητές. Άρα, καλό είναι οι κάθε λογής "αναντικατάστατοι" να υπολογίζουν ότι πλέον σε αυτό το "παιχνίδι" δεν είναι μόνοι. Οι παροτρύνσεις του Προέδρου να πάρουμε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια μας έχει αρχίσει να γίνεται πράξη. Η κεντρική καθοδήγηση πέθανε! Η κοινωνία "ψάχνεται" για άλλα σχήματα, για άλλους τρόπους έκφρασης! Η καθημερινότητα γίνεται ένας μεγάλος εφιάλτης, που πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Ακρίβεια, ανεργία, κοινωνία των 2/3, οικονομικοί μετανάστες, περιβάλλον, νερό, πράσινο, περίθαλψη... Ένα μέρος των καθημερινών προβλημάτων, γιατί υπάρχει και κάτι πιο σημαντικό. Κράτος ανύπαρκτο, που αδυνατεί να αντιδράσει στη διακοπή ρεύματος! Που προκαλείται απίστευτο χάος στις συγκοινωνίες, που χάνονται ανθρώπινες ζωές, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας! Και οι "λαμπροί" ταγοί της ενημέρωσης απόντες από το μετερίζι τους! Γιατί τελικά πήραν αυτό που ήθελαν!
Μόνοι μας! Αυτοοργάνωση τώρα! Παντού, σε όλα τα επίπεδα, σε κάθε γειτονιά,σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας! Με το ισχυρό όπλο του Διαδικτύου και την φλόγα στην καρδιά, κινητοποιήσειςπαντού! Και θέσεις για κάθε ζήτημα που απασχολεί. Μπορούμε και θέλουμε! Για να απαντήσουμε στους κάθε λογής "αναντικατάστατους".

Υ.Γ. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί όταν ακούω τη λέξη "αναντικατάστατος" μου έρχονται στο μυαλό οι Γιάννος Παπαντωνίου, Χρήστος Πρωτόπαππας και Κίμων Κουλούρης;;;

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 51
Ηλικία : 55
Location : Αθήνα
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οι αναντικατάστατοι

Δημοσίευση  parastatidis Την / Το 22/3/2008, 17:10

μήπως πρέπει να μεγαλώσεις τη λίστα σου?
όσο για τον Κουλούρη...έλεος!!!!!!!
μου αρέσει η πρόταση.
ναι στη αυτο-οργάνωση.
απλά, ο κεντρικός σχεδιασμός χρειάζεται κατά την άποψη μου, όχι να κατευθύνει(απαγορευτικό),
απλά να συντονίζει, να υπάρχει μία βάση.ακόμη και εμείς ξεκινάμε απο μια ιδεολογική βάση να κάνουμε κάτι.

parastatidis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ηλικία : 44
Registration date : 06/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://parastatidis.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οι αναντικατάστατοι

Δημοσίευση  GiannisAngelou Την / Το 22/3/2008, 18:28

Μην ανησυχείς! Είναι τεράστια η λίστα!!! Σε ότι αφορά το κέντρο, αυτό απλά θα μαθαίνει τη δράση και θα την υιοθετεί. Δεν καπελώνουμε κάποιον αλλά και δεν δεχόμαστε καπελώματα! Η αυτο-οργάνωση είναι μια εξαιρετική περίπτωση για να βρούμε αυτό που θέλουμε. Την ουσία της πολιτικής και την αφύπνιση του πολίτη.
Γιάννης

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 51
Ηλικία : 55
Location : Αθήνα
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οι αναντικατάστατοι

Δημοσίευση  parastatidis Την / Το 22/3/2008, 18:59Έχει επεξεργασθεί από τον/την parastatidis στις 22/3/2008, 19:03, 1 φορά

parastatidis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ηλικία : 44
Registration date : 06/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://parastatidis.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Οι αναντικατάστατοι

Δημοσίευση  parastatidis Την / Το 22/3/2008, 19:02

parastatidis έγραψε:οι ακαπέλωτοι, λοιπόν...sounds good!
στέφανος

parastatidis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ηλικία : 44
Registration date : 06/03/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://parastatidis.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης