ΘΕΛΟΥΜΕ

Πήγαινε κάτω

ΘΕΛΟΥΜΕ

Δημοσίευση  allazoume Την / Το 16/1/2008, 18:12

Η ΑΛΛΑΓΗ που ΘΕΛΟΥΜΕ είμαστε εμείς οι ίδιοι.

ΘΕΛΟΥΜΕ να αλλάξουμε ριζικά την τάξη πραγματων. ΘΕΛΟΥΜΕ να γίνουμε ΚΙΝΔΥΝΟΣ για τους θεσμικά βολεμένους, για την κοινωνική ελίτ και για τα ΜΜΕ. ΘΕΛΟΥΜΕ νέες μορφές πολιτικής έκφρασης , μακριά από τον γνωστό …του γνωστού… ω γνωστέ… του γραμματέα της ΝΕ και ΔΟ, που θα μας κάνει το ρουσφετάκι, αρκεί να ψηφίσουμε τον εκλεκτό του.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ να συγκυβερνήσουμε, ούτε να συνδιαμορφώσουμε πρόγραμμα. ΘΕΛΟΥΜΕ με τους προβληματισμούς μας να πιέσουμε να γυρίσει σελίδα η Ελληνική πολιτική σκηνή. ΘΕΛΟΥΜΕ να μας πάρουν υπόψιν τους σε μελλοντικές αποφάσεις… να μην μας ξεχάσουν… γιατί τότε θα μας κάνουν φράξια και κίνημα απολιτικ!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΕ!

ΘΕΛΟΥΜΕ τον Πολιτικό Εθελοντισμό κύριο συστατικό της συμμετοχής και δράσης μας.

ΘΕΛΟΥΜΕ να προσφέρουμε πολιτική ομπρέλα σε ad hoc αυτο-οργανώσεις πολιτών, με σεμνότητα και σεβασμό για την ανεξαρτησία τους, χωρίς καπελώματα. ΘΕΛΟΥΜΕ Συνέδρια και Σώματα Πολιτών.

allazoume

Αριθμός μηνυμάτων : 46
Registration date : 16/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΘΕΛΟΥΜΕ....

Δημοσίευση  GiannisAngelou Την / Το 19/1/2008, 22:18

Να αποκτήσει πάλι η πολιτική τη θέση της στην καρδιά του κόσμου, να γεμίζουν οι πλατείες από συγκεντρώσεις πολιτών, να κινητοποιηθούν και πάλι οι γειτονιές, οι παρέες.
Να γκρεμίσουμε κάθε καρεκλοκένταυρο, που βολεμένος δίνει τις εντολές του, πιστεύοντας ότι απευθύνεται σε στρατιωτάκια του. Να εξαφανίσουμε μια ολόκληρη στρατιά κρατικοδίαιτων σταλινίσκων, που οδήγησαν το Κίνημα στην παρακμή.
Να στηρίξουμε την "άλλη" άποψη του Παπανδρέου για την πολιτική και τη χώρα.
Να μην είναι η εξουσία αυτοσκοπός. Να είναι στόχος μας η διαμόρφωση πολιτικών που θα πείσουν τον κόσμο για το τι ετοιμάζεται να φέρει στην χώρα η Μεγάλη μας Παράταξη.
Να είναι ο καθένας από μας μέρος του Προγράμματος, να συμμετέχουμε σε κάθε δράση, χωρίς αποκλεισμούς και ρουσφετολογικές διακρίσεις.
Να είμαστε, τελικά, ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που ανήκουμε σε αυτή την Παράταξη, να είμαστε ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ για το παρελθόν και σίγουροι για το μελλον.

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 51
Ηλικία : 55
Location : Αθήνα
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΘΕΛΟΥΜΕ

Δημοσίευση  gnasenas Την / Το 20/1/2008, 19:20

Φίλε Γιάννη Αγγέλου εύχομαι να μην είσαι ο δημοσιογράφος σε κυβερνητική θέση
lol! lol!

gnasenas

Αριθμός μηνυμάτων : 3
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΘΕΛΟΥΜΕ

Δημοσίευση  NickStyl Την / Το 22/1/2008, 00:04

Η Αυτο-οργάνωση Είναι Μονόδρομος

Aν η συγκλονιστική για τα Ελληνικά δεδομένα ενίσχυση των αυτο-οργανωτικών δικτύων γίνει πραγματικότητα, ως Έλληνας θα νοιώθω περήφανος για το ΠΑΣΟΚ και για όλους αυτούς που αγωνίζονται για αυτήν την συγκλονιστική Αλλαγή στην Ελληνική πολιτική σκηνή.

Η αυτο-οργάνωση είναι πραγματικά μονόδρομος και μια νέα εποχή ανοίγεται για το ΠΑΣΟΚ.

Στις άκαμπτες κομματικές δομές, τα λάθη των ατόμων που τις διοικούν τα χρεώνονταν πάντα η «έννοια» ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, όταν πια διαφωνείς με μια αυτο-οργανωτική προσπάθεια και όταν ανακαλύψεις ότι μάλλον το συγκεκριμένο αυτο-οργανωτικό σχήμα δεν λειτουργεί με βάση τις αρχές που εσύ επιθυμείς, απλά φεύγεις αποδίδοντας τις κατάλληλες και ανάλογες ευθύνες μόνο σε συγκεκριμένα άτομα που έχουν όνομα και μορφή. Η αυτο-οργάνωση δεν μπορεί να διαχέει την ευθύνη και να την ξεπλένει στο όνομα του ΠΑΣΟΚ.

Η αυτο-οργάνωση θα μας κάνει όλους πιο υπεύθυνους. Θα μας κάνει, για παράδειγμα όλους να αναλογιστούμε ότι δημοκρατική λειτουργία σημαίνει η τήρηση ενός καταστατικού, που ως επί το πλείστον και κατά γενική ομολογία δεν συνέβαινε στις ΔΟ/ΤΟ και σε άλλες κομματικές οργανώσεις. Η αυτο-οργάνωση θα δώσει νόημα σε απλές λέξεις όπως «συμμετοχή», «δημοκρατική λειτουργία», «συντροφικότητα», «σεβασμός στην προσωπικότητα», «πλειοψηφία». Γιατί η αυτο-οργάνωση δεν είναι ο απρόσωπος κομματικός μηχανισμός. Αυτο-οργάνωση είναι οι 5-10...1000... σύντροφοι που επικοινωνούνε σε μόνιμη βάση και κρίνονται μεταξύ τους καθημερινά από αυτά που λέγονται ή δεν λέγονται... Αυτο-οργάνωση σημαίνει συνεχή κριτική και αυτοκριτική με σκοπό να γίνει ο κάθε πολίτης που συμμετέχει καλύτερο πολιτικό ον. Και επειδή η κριτική και η αμφισβήτηση είναι στοιχείο των αυτο-οργανωμένων, η αυτο-οργάνωση δεν επιβιώνει στον χρόνο με ψέματα, συγκάλυψη και αποκλεισμούς.

Και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της αυτο-οργάνωσης: ....αν δεν συμφωνείς με μια αυτο-οργανωτική προσπάθεια, απλά ξεκινάς το ταξίδι και πάλι για να βρεις άλλες που σε εκφράζουν και που πραγματικά θα σε ταξιδέψουν και θα σε προκαλέσουν να αφιερώσεις χρόνο και σκέψη... Δεν αισθάνεσαι ότι φεύγεις από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ότι φεύγεις για να βοηθήσεις το ΠΑΣΟΚ... Η αυτο-οργάνωση δεν έχει μονοπώλια και δεν έχει τέλος όπως οι πεπερασμένες κομματικές δομές.

Και από την προσωπική μου πείρα μιας πρόσφατης εμπειρίας...μετά από μια αυτο-οργανωτική προσπάθεια στην οποία συγκεκριμένοι πολίτες που συμμετείχαν σε απογοήτευσαν... υπάρχει πάντα η επόμενη... και αφού αποδώσεις ευθύνες στα άτομα που πιστεύεις ότι αναλογούν, απλά ξαναξεκινάς το ταξίδι από το μηδέν για μια πιο επιτυχημένη προσπάθεια... αυτό είναι το πλεονέκτημα της αυτο-οργάνωσης... κανείς δεν έχει το μονοπώλιο και κανείς δεν μπορεί να φιμώσει ή να καπελώσει κανέναν...

NickStyl

Αριθμός μηνυμάτων : 24
Ηλικία : 45
Registration date : 19/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΘΕΛΟΥΜΕ

Δημοσίευση  GiannisAngelou Την / Το 27/1/2008, 11:40

Δεν είμαι δημοσιογράφος και δεν επιδιώκω να γίνω. Πολύ περισσότερο "δημοσιογράφος σε κυβερνητική θέση"! Δηλαδή, μια κινούμενη βόμβα!
Η αυτο-οργάνωση, όπως καλά γνωρίζει και ο Νίκος, ήταν η βάση πάνω στην οποία στήθηκε και μεγαλούργησε το ΠΑΣΟΚ, από το 1974. Δε θα μπω σε άλλες λεπτομέρειες με ιστορικές αναφορές. Αυτό που έχει, όμως, μεγάλη σημασία είναι να γίνει αντιληπτό από όλους πως μόνο με την αυτο-οργάνωση ο πολίτης νιώθει ότι συμμετέχει. Γιατί, μέσω των Κύκλων Διαλόγου και τη συμμετοχικότητα, ο καθένας μπορεί να γράψει έστω και μια λέξη στο Πρόγραμμα του Κινήματος. Γιατί με την αυτο-οργάνωση, το τελματωμένο σήμερα ΠΑΣΟΚ θα γίνει πάλι Κίνημα λαού. Γιατί, με τη συμμετοχή θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επικαιροποίησης του Προγράμματος. Γιατί, ως Κίνημα, ως Παράταξη, έχουμε την υποχρέωση να είμαστε σκαπανείς και όχι ιχνηλάτες.
Να θυμίσω πως τα τελευταία 50 χρόνια στην ιστορία αυτού του τόπου, έχουμε τα εξής σημαντικά στοιχεία:
1. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, το 1963-64, με το συντριπτικό ποσοστό, ανέτρεψε τη δεξιά του Καραμανλή, του πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος και των εκλογών της βίας και της νοθείας.
2. Ο Ανδρέας Παπανδρέου, το 1981 και το 1993, συνέτριψε και πάλι τη δεξιά και την έστειλε στο χρονοντούλαπο της ιστρορίας.
Είναι η μεγάλη στιγμή, ο τρίτος στη σειρά Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπανδρέου, να οδηγήσει και πάλι τη Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη στην εξουσία. Και αυτό είναι για όλους μας ιστορική ευθύνη.

GiannisAngelou

Αριθμός μηνυμάτων : 51
Ηλικία : 55
Location : Αθήνα
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://ggange.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης