ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πήγαινε κάτω

ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δημοσίευση  DimKaramitsas Την / Το 27/2/2008, 15:43

Ενα ακόμα κείμενο από το
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ


το κείμενο διαμορφώθηκε από συντρόφους στο "Διάλογος ΠΑΣΟΚ"


[size=12]
[size=16][size=24][b]14. ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΗΜΕΝΗ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΗ νέα γενιά της χώρας μας μεγάλωσε μέσα από ένα εκπαιδευτικό σύστημα και ένα κοινωνικό περιβάλλον που την έχει καταστήσει αντικείμενο έντονης οικονομικής και προσωπικής εκμετάλλευσης, αντικείμενο ψευδεπίγραφων «αγωνιών».

Της έχει στερήσει το λόγο, της έχει πάρει τη φωνή, τη ζωντάνια του νέου ανθρώπου, έχει κουράσει το μυαλό της με τόσα ψεύτικα «πρέπει» και τόσα ανούσια «θα».

Ένα κομμάτι της νέας γενιάς, αναγκασμένο και καταπιεσμένο, κινείται σύμφωνα με τις βουλήσεις του συστήματος αξιών που θέλει το νέο άνθρωπο θύμα της κερδώας εκμετάλλευσης.

Κάποιο άλλο κομμάτι της απορεί, αναζητά, αντιδρά.

Ολοι μαζί οι νέοι και νέες μας γίνονται κομμάτι ενός συστήματος που σκοπεύει να τους αναλώσει, να εκμηδενίσει και να ματαιώσει τα όνειρά τους.

Η νέα γενιά έχει δικαίωμα στο όνειρο, έχει δικαίωμα στην ζωή, στην αναζήτηση, έχει δικαίωμα στο αύριο της χώρας και του πλανήτη.

Ο κόσμος και η πατρίδα που της παραδίδουμε για να ζήσει και να ενεργήσει είναι σίγουρα χειρότερος από τον κόσμο που παραλάβαμε εμείς. Μολυσμένος, καταπιεστικός, χωρίς αναζητήσεις, χωρίς ποιότητα.

Η μαζική παραγωγή πάνω σε καθετί χαρακτηρίζει και δηλητηριάζει την ανθρώπινη ζωή, ισοπεδώνει το δημιουργικό, το καινοτόμο, το ωραίο.

Η πρόκληση για όλους μας είναι μεγάλη και έχει αξία.

Η νέα γενιά πρέπει να φύγει από τα δεσμά των μηχανισμών, πρέπει να αφεθεί να στοχαστεί, να δημιουργήσει, ένα κόσμο καλύτερο, δίκαιο, ειρηνικό, ένα κόσμο δημοκρατίας, συντροφικότητας, συλλογικότητας, πραγματικού σοσιαλισμού.

Η νέα γενιά δεν είναι κομμάτι του οράματός μας, είναι το όραμά μας το ίδιο.

Ας της παραδώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ας της δώσουμε απλόχερα και ελεύθερα την γνώση και την δική μας εμπειρία.

Το ΠΑΣΟΚ θέτει μπροστάρη τη νέα γενιά στην μελέτη και την ανάπτυξη της χώρας, παύει να την δεσμεύει, να την καταρρακώνει, να την τυφλώνει με ένα σύστημα παιδείας που προσφέρει μόνο δοτή γνώση και συμβιβασμούς.

Το ΠΑΣΟΚ εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία της νέας γενιάς με την εγγύηση των βιοτικών αναγκών κάθε ανθρώπου.

Της εξασφαλίζει ένα μέλλον δημιουργίας.

Το ΠΑΣΟΚ θέτει τα οράματά του στα χέρια της νέας γενιάς.

Οσα δεν ξεπεράσουμε εμείς δεσμευμένοι από όσα πικρά μας γαλούχησαν, τα αφήνουμε παρακαταθήκη και σύμβολο αγώνα για τη νέα γενιά της πατρίδας μας.

[/size][/size][/size][/b]

DimKaramitsas

Αριθμός μηνυμάτων : 95
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://dialogoskoinonia.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης