Τελικό κείμενο πρότασης απο ΝΟΕΣ Αργολίδας

Πήγαινε κάτω

Τελικό κείμενο πρότασης απο ΝΟΕΣ Αργολίδας

Δημοσίευση  stefan Την / Το 19/2/2008, 12:24

Η Γραμματεία της ΝΟΕΣ Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ, στην οποία συμμετέχω, έδωσε
στη δημοσιότητα το κείμενο συμπερασμάτων για τον προσυνεδριακό διάλογο
που καταλήξαμε και εγκρίθηκε απο το Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Παραθέτω παρακάτω το πιο ενδιαφέρον κομμάτι :

" Ο προσυνεδριακός διάλογος που διεξήχθη τις τελευταίες μέρες με ευθύνη της Ν.Ο.Ε.Σ. της περιοχής μας, δεν πραγματοποιήθηκε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, όσον αφορά, τόσο την ευρύτητα συμμετοχής των πολιτών, όσο και την παραγωγή πραγματικού διαλόγου και ειδικά κατάθεσης πρακτικών προτάσεων για την έξοδο από την κρίση αξιοπιστίας και εναλλακτικήςπρότασης, που κατά βάση πλήττει το ΠΑΣΟΚ τόσο πανελλαδικά αλλά και ειδικά στον Νομό μας.

Έτσι οι συναντήσεις αντί να γίνουν πεδίο γόνιμου διαλόγου και διείσδυσης στην ευρύτερη κοινωνική δεξαμενή των νέων και των εν δυνάμει ψηφοφόρων της περιοχής, κατέληξαν να εξελιχθούνσε κλειστές συγκεντρώσεις γκρίνιας και διαπιστώσεων με κεντρικό ερώτημα «γιατί δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να πείσει, να ανακάμψει και να νικήσει».

Μόνο που η εσωτερική γκρίνια δεν παράγει ούτε δημιουργεί πολιτική, όπως νοείται η πολιτική με την πραγματική έννοια του όρου, σαν δηλ. την διευθέτηση των προβλημάτων της «πόλης»- κοινωνίας...

... Κοινή (είναι) η διαπίστωση σύμφωνα με την οποία, ένας τοπικός κομματικός σχηματισμός για να παράγει αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να διαλύσει και να ξαναφτιάξει από την αρχή τις κοινοτικές ή δημοτικές οργανώσεις του προκειμένου να προσελκύσει νέα μέλη και να τα εμπνεύσει να επιδοθούν σε εξορμήσεις, για να πετύχουν κάποτε την νίκη. Αρκεί η ύπαρξη ενός κεντρικού και κυρίαρχου οράματος. Αρκεί να ανακαλύψεις ποια κρίσιμα τοπικά συλλογικά προβλήματα απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και πώς εσύ μπορείς να τα διαχειριστείς καλύτερα και να τα επιλύσεις.

Πρέπει να κάνεις κεντρική και τοπική αντιπολίτευση μέσω των προβλημάτων και να προβάλλεις ταυτόχρονα και τον δικό σου εναλλακτικό τρόπο προώθησης τους. Έτσι πρέπει να γνωρίζουμε πως μεγάλο ρόλο, ιδίως στην νεολαία, παίζουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τα ψηφίσματα, το blogging, τα έγγραφα διαμαρτυρίας, τα συλλαλητήρια για υπαρκτά προβλήματα, που κερδίζουν και συσπειρώνουν τους πολίτες.

Ο καναπές και οι συζητήσεις των καφενείων εκτονώνουν την δυναμική της δυσαρέσκειας των πολιτών, τους αδρανοποιούν όμως και οδηγούν τελικά σε πολιτικές ήττες. Μόνο αν μπεις με φρέσκα και άφθαρτα πρόσωπα, επικεφαλής, προβολής και κινηματικής μαζικής διεκδίκησης επίλυσης τέτοιων προβλημάτων που ταλανίζουν την ντόπια κοινωνία θα μπορέσεις να κεφαλαιοποιήσεις στην συνέχεια και να πείσεις ουσιαστικά στο πεδίο μάχης (και στον καναπέ) τους πολίτες ότι πρέπει να σε εμπιστευθούν σαν οργάνωση και σαν κόμμα... "

Διαβάστε όλο το κείμενο εδώ

stefan

Αριθμός μηνυμάτων : 43
Ηλικία : 55
Location : Nafplion
Registration date : 14/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://thelonapo.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης