ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Πήγαινε κάτω

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δημοσίευση  Κωνσταντάρας Τριαντάφυλλο Την / Το 9/2/2008, 13:48

Γνωρίζουμε όλοι το πρόβλημα που υπάρχει με την αναγνώριση των πτυχίων ελληνικών πανεπιστημίων από το ίδιο το ελληνικό δημόσιο. Εννοώ ασφαλώς το παράλογο φαινόμενο να μην εντάσσονται οι απόφοιτοι πολλών ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ στα επαγγελματικά προσοντολόγια του ελληνικού δημοσίου.

Οι ρίζες του προβλήματος βρίσκονται στο γεγονός πως δεν υπάρχει πολιτικός σχεδιασμός για την ανώτατη εκπαίδευση. Η ίδρυση πανεπιστημιακών και ανώτατων τεχνολογικών τμημάτων στοχεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην οικονομική ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών στην περιφέρεια καθώς και σε μικροπολιτικές επιλογές (300 προτάσεις βουλευτών στη βουλή για νέα τμήματα στις εκλογικές τους περιφέρειες ετησίως).

Είναι παράλογο να ιδρύονται ανώτατα ιδρύματα χωρίς υλικοτεχνική υποδομή, χωρίς επαρκές ακαδημαϊκό προσωπικό, χωρίς κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους.

Η διεκδίκηση επαγγελματικών δικαιωμάτων είναι θέμα που αφορά όλους τους φοιτητές και αποφοίτους όλων των σχολών. Η δράση που αναπτύσσουν μεμονωμένα οι φοιτητικοί σύλλογοι ή σύλλογοι αποφοίτων είναι αποτελεσματική ως ένα βαθμό. Είναι ωφέλιμο, ειδικά για τις σχολές και τμήματα που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της μη αναγνώρισης των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, να κινηθούν, να λειτουργήσουν και να διεκδικήσουν συλλογικά και συντεταγμένα τα δικαιώματά τους.

Η σύσταση ενός συλλόγου φοιτητών και αποφοίτων όλων των τμημάτων που εξαιρούνται από τα επαγγελματικά προσοντολόγια του κράτους είναι ένα βήμα προς τη συλλογική και πιο ισχυρή διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

tr_konstantaras@gmail.com
http://randomwalk13.wordpress.com

Κωνσταντάρας Τριαντάφυλλο

Αριθμός μηνυμάτων : 5
Location : Πειραιάς / Χαλκιδική
Registration date : 16/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://randomwalk13.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δημοσίευση  tractatus Την / Το 10/2/2008, 16:13

Το άρθρο σου είναι πολύ καίριο και θα έπρεπε να απασχολήσει άμεσα όλους όσους ασχολούνται με τα θέματα της Παιδείας. Καλό μάλιστα θα ήταν να οργανωθεί και μια κοινή συνέντευξη τύπου απο όλους τους κλάδους των επιστημών που τα τελευταία χρόνια έχουν βγάλει στην αγορά εργασίας αρκετούς πτουχιούχους νέων επαγγελμάτων και που ακόμα η πολτιτική βούληση δεν έχει αποφασίσει να τους συστήσει σε κλάδους όπου τα υπάρχοντα αντικείμενα θεραπεύουν άλλοι πτυχιούχοι απο διαφορετικές σχολές επειδή τότε δεν υπήρχαν οι σημερινές ειδικότητες ή τα γνωστικά αντικείμενα. Στην Ελλάδα για παράδειγμα το πρώτο Τμήμα Γεωγραφίας έγινε το 1994 κι άκόμα και σήμερα το μάθημα της Γεωγραφίας το διδάσκουν στη Α/μια εκπαίδευση οι ...φυσικοί ή φυσιοδίφες. Οργανώστε το και προχωρήστε σε κοινά βήματα. Θα ακουστείτε καλύτερα!

tractatus

Αριθμός μηνυμάτων : 61
Registration date : 17/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης