ΘΕΛΟΥΜΕ

Πήγαινε κάτω

ΘΕΛΟΥΜΕ

Δημοσίευση  allazoume Την / Το 16/1/2008, 14:07

Η ΑΛΛΑΓΗ που ΘΕΛΟΥΜΕ είναι περιβαλλοντικά ευαίσθητη και υπηρετεί τις προσδοκίες των πολιτών.

ΘΕΛΟΥΜΕ την αλήθεια για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς παραποιήσεις, χωρίς αφορισμούς, χωρίς ωραιοποιήσεις. ΘΕΛΟΥΜΕ να ΚΛΕΙΣΟΥΝ τα εργοστάσια που μολύνουν. ΘΕΛΟΥΜΕ να σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη.

ΘΕΛΟΥΜΕ μια βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, θέλουμε ορθολογική διαχείριση φυσικών πόρων και ενέργειας, αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών, Προστασία της Φύσης και της Κληρονομιάς μας.

ΘΕΛΟΥΜΕ να "εγκαταλείψει" η πολιτική τις εφήμερες ψήφους, τις παράλογες, κοντόφθαλμες, περιστασιακές, διαχειριστικές προσεγγίσεις... που σκοτώνουν το περιβάλλον.

ΘΕΛΟΥΜΕ ένα διαφορετικό μέλλον για παιδιά μας , ΘΕΛΟΥΜΕ να <<δούμε>> μακρυά...

allazoume

Αριθμός μηνυμάτων : 46
Registration date : 16/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΘΕΛΟΥΜΕ

Δημοσίευση  divaynne Την / Το 18/1/2008, 22:49

Για το θέμα του περιβάλλοντος πρώτα από όλους πρέπει ΕΜΕΙΣ να συνειδητοποιήσουμε οτι δεν θα φροντίζουν μόνο οι άλλοι για μας αν δεν φροντίσουμε κι εμείς οι ίδιοι!Η αναλύκλωση πχ ξεκινάει από τα σπίτια μας τα νοικοκυριά τα ίδια, την συμπεριφορά μας στους δημοσιους χώρους και τη μη ρύπανσή τους.Οι πόλεις με τη σειρά τους και οι δημοτικες αρχές πρέπει να συμβάλλουν με απλές κινήσεις όπως οι περιβόητοι μπλέ κάδοι που όλο ακούμε και δεν βλέπουμε.απαραίτητη προυπόθεση φυσικά είναι να κάνουμε κι εμείς χρήση αυτών.Από κει και πέρα σε πιο "μεγάλα"" θέματα καλώς η κακώς η διαχείρισή τους επαφίεται στους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας τους οποίους μπορούμε όμως να πιέσουμε.Οι λύσεις-προτάσεις είναι λίγο πολύ γνωστές σχετικά με την ρύπανση, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και της ατμόσφαιρας, καθώς και για την συνετή αξιοποίηση του φυσικού πλούτου ειδικά στις επαρχίες, και την προστασία των δασών.Λύσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν άμεσα σε πρωταρχικά θέματα όπως απόβλητα των εργοστασίων, την καύση του πετ κοκ και φυσικά την άμεση αναδάσωση των καμμένων περιοχών! Sad
avatar
divaynne

Αριθμός μηνυμάτων : 21
Ηλικία : 36
Location : Larissa City
Registration date : 13/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://divaynne.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΘΕΛΟΥΜΕ

Δημοσίευση  Tzonakos Την / Το 19/1/2008, 02:31

Τα εργοστάσια ΔΕΝ γίνεται να κλείσουν.
Γίνεται όμως να υποχρεωθούν να ΜΗΝ μολύνουν.

Γίνεται ακόμα να αποκτήσουμε όλου ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ωστε να κάνουμε αυτό που πρέπει επειδή ειναι σωστό.
Μεχρι τωρα ο Ελληνας κοίτζα μόνο τι ειναι σωστό για τον ίδιο αδιαφορώντας για το τι ειναι σωστό για τους άλλους άρα και για τον ίδιο κατ' επέκταση.

Αυτό πρέπει να αλλάξει.
avatar
Tzonakos

Αριθμός μηνυμάτων : 39
Registration date : 18/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://tzonakos.blogspot.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ένα προς ένα

Δημοσίευση  pmitsiou Την / Το 22/1/2008, 23:01

Η ΑΛΛΑΓΗ που ΘΕΛΟΥΜΕ είναι περιβαλλοντικά ευαίσθητη και υπηρετεί τις προσδοκίες των πολιτών.

Ευαίσθητη; Πόσο ευαίσθητη; Πως αυτό εξασφαλίζεται; Πως θα εξασφαλίσουμε την ουσία και δεν θα χαθούμε στους δαιδαλώδεις διαδρόμους των ευχολόγιων και των γενικόλογων αφορισμών; Για παράδειγμα, ποιές είναι οι "προσδοκίες των πολιτών" τις οποίες δηλώνουμε ότι θα υπηρετήσουμε και αφορούν το περιβάλλον; Κι όταν έχουμε σύγκρουση των προσδοκιών με το περιβάλλον, ποιά θα είναι η στάση μας;

ΘΕΛΟΥΜΕ την αλήθεια για το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς παραποιήσεις, χωρίς αφορισμούς, χωρίς ωραιοποιήσεις. ΘΕΛΟΥΜΕ να ΚΛΕΙΣΟΥΝ τα εργοστάσια που μολύνουν. ΘΕΛΟΥΜΕ να σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ναι. Να κλείσουν τα εργοστάσια που δεν πληρούν τους περιβαλλοντικούς όρους οι οποίοι τους τέθηκαν όταν πήραν άδεια λειτουργίας. Ποιός όμως θα ελέγξει και θα αποφανθεί για την τήρηση των όρων; Δεν υπάρχουν οι φορείς, οι υπηρεσίες ή ο εξόπλισμος για τον έλεγχο. Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση. Να σταματήσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη; Πολύ αισιόδοξοι είμαστε. Να συμβάλουμε, ναι, μπορούμε σε μια κοινή παγκόσμια προσπάθεια. Να παλέψουμε, να ηγηθούμε, ναι. Ας ξεκινήσουμε σήμερα και συμβολικά: ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΗΣ ΜΕ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Μια συμβολική κίνηση με τεράστιο επικοινωνιακό αντίκτυπο.

ΘΕΛΟΥΜΕ μια βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, θέλουμε ορθολογική διαχείριση φυσικών πόρων και ενέργειας, αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών, Προστασία της Φύσης και της Κληρονομιάς μας.

Να δω τους συντρόφους βουλευτές ή συνδικαλιστές της ΔΕΗ τι θέση θα κρατήσουν στα σχέδια για εκμετάλλευση κοιτασμάτων λιγνίτη ή στα σχέδια για κατασκευή θερμοηλεκτρικών μονάδων (βλέπε σ. Πιπεργιάς στην Εύβοια).

ΘΕΛΟΥΜΕ να "εγκαταλείψει" η πολιτική τις εφήμερες ψήφους, τις παράλογες, κοντόφθαλμες, περιστασιακές, διαχειριστικές προσεγγίσεις... που σκοτώνουν το περιβάλλον.

Να το προηγούμενο που λέγαμε...Το περιβάλλον δεν είναι μόδα. Ούτε ευχολόγιο. Η στάση των ατόμων απέναντι στα προβλήματα του περιβάλλοντος τους προσδίδει πολιτική ταυτότητα. Χρειάζεται οπωσδήποτε να μάθουν οι πολίτες συμπεριφορά. Αυτό δεν γίνεται ούτε με νόμους ούτε με ευχές. Η εξουσία και η πολιτική πέρα από όλα τα άλλα έχουν απίστευτη δύναμη εκπαίδευσης. Η συνεπής και αταλάντευτη στάση όσων ασχολούνται με τα κοινά εκπαιδεύει τους πολίτες, Το ίδιο και η διαπλοκή και η διαφθορά. Η σχέση πολίτη - πολιτείας είναι σχέση αμφίδρομης επικοινωνίας. Αν η πολιτεία σπαταλά - για παράδειγμα - φυσικούς πόρους και ενέργεια, το ίδιο θα κάνει κι ο πολίτης. Αν η πολιτεία σέβεται τους νόμους που ψηφίζει, μπορεί να απαιτήσει κι από τον πολίτη να κάνει το ίδιο...

Η περιβαλλοντική πολιτική μιας σοσιαλιστικής διακυβέρνησης πρέπει να ασκείται οριζόντια - διατρέχοντας όλους τους κυβερνητικούς τομείς - και κάθετα, από την κορφή της κυβέρνησης μέχρι το τελευταίο χωριό της επικράτειας. Κι αυτό απαιτεί διάταξη ανθρώπινου δυναμικού και κατανομή πόρων και αρμοδιοτήτων. Αυτό απαιτεί πρώτα από όλα τομές στη δημόσια διοίκηση.

pmitsiou

Αριθμός μηνυμάτων : 12
Ηλικία : 56
Location : Λάρισα
Registration date : 22/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://perivallon.pblogs.gr/

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΘΕΛΟΥΜΕ

Δημοσίευση  papanotas Την / Το 23/1/2008, 02:30

Παντελή χάρηκα για την συμμετοχή σου στο eforum.
Η εξασφάλιση δεν μπορεί να δοθεί αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε από τους εαυτούς μας. Οι προσδοκίες είναι μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε σχέση με το περιβάλλον και από εμάς τους ίδιους εξαρτάτε ακόμα και η στάση μας απέναντι σε όποιον θελήσει να καπηλευτή τις προσδοκίες μας. Και η στάση μας δεν μπορεί να είναι διαφορετική από τις προσδοκίες μας, σύγκρουση με όσους δεν ακολουθούν τις σωστές πρακτικές. Διαπιστώνουμε ότι το περιβάλλον είναι άμεσα συνδεδεμένο με οικονομικά συμφέροντα οπότε χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση για την λήψη πολύ δε περισσότερο για την εφαρμογή των μέτρων.

Πιστεύω ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μπορούν να δημιουργηθούν αλλά πιο σημαντικό είναι δημιουργηθεί περιβαλλοντική συνείδηση και ουσιαστικά πληροφόρηση των πολιτών για το περιβάλλον. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι η καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους πολίτες. Η πρόταση του Γιώργου Α. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ για την δημιουργία Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι το στοίχημα που θα πρέπει να επιλυθεί ως πρόβλημα που αφορά τις επόμενες γενιές

Και βέβαια η πρόταση σου για τους λαμπτήρες "εξοικονόμησης ενέργειας" με βρίσκει απολύτως σύμφωνο -έχω καταθέσει παρόμοια πρόταση στη Δημοτική παράταξη να κάνουμε μια δράση παρόμοια με αυτή που γίνεται από τον Δήμο Αθηναίων και την Phillips"- και προτείνω μαζί να το καταθέσουμε άμεσα σαν πρόταση στο ΠΑΣΟΚ να το εφαρμόσει άμεσα.

Ποιος διαφωνεί αλήθεια ότι ο λιγνίτης είναι πηγή ενέργειας; Ποιος διαφωνεί στην εκμετάλ­λευση των κοιτασμάτων λιγνίτη, αν είναι δυνατή η διαφύλαξη των φυσικών πόρων και η εξασφάλι­ση της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής; Το θέμα είναι ότι κανείς δεν δίνει αυτές τις εγγυήσεις. Πολύ περισσότερο, η μέχρι τώρα εμπειρία μας δείχνει ακριβώς το αντίθετο.


"Ο καθένας θα μπορούσε να πει «ναι» στην εκμετάλλευση του λιγνίτη:

ΑΝ υπήρχε ταυτόχρονα σημαντική αύξηση της εκμετάλλευσης του αέρα, του ήλιου (δηλα­δή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας), του νερού ή της γεωθερμίας (δηλαδή των φιλικών προς το περιβάλλον ενεργειακών πηγών).

ΑΝ το κράτος και η αυτοδιοίκηση είχε θεσμοθετημένες, λειτουργικές και αποτελεσματικές δομές ελέγχου και επιβολής της νομιμότητας.

ΑΝ όλα λειτουργούσαν σύμφωνα με κανόνες γνωστούς από πριν. Κανόνες που να ισχύουν για όλους με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ένταση.

ΑΝ οι σε λειτουργία λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής είχαν υιοθετήσει τεχνολογίες και τεχνικές ελαχιστοποίησης των δυσμενών επιπτώσεων στο περιβάλλον.

ΑΝ είχε κλείσει έστω και μια (1) επιχείρηση επειδή δεν πληροί περιβαλλοντικούς όρους.

ΑΝ η ετήσια παραγωγή αέριων του θερμοκηπίου μειωνόταν σημαντικά στη χώρα μας και διεθνώς.

ΑΝ η ανακύκλωση των απορριμμάτων προχωρούσε.

ΑΝ είχαν κλείσει όλες οι χωματερές.

ΑΝ όλες οι πόλεις είχαν αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό.

ΑΝ τα ποτάμια δεν ήταν μεγάλου μήκους συλλεκτήρες αποβλήτων.

ΑΝ… ΑΝ…

ΑΝ ίσχυαν όλα τα παραπάνω, κανείς δεν θα δίσταζε να πει ναι και στη χρήση του πετ-κοκ ως καυσίμου (ή όχι;;; )"


http://larisaperivallon.wordpress.com/2008/01/05/lignitis_1/

_________________
Στέφανος Ν. Παπανώτας
Τεχνολόγος Γραφικών Τεχνών
Λάρισα
avatar
papanotas

Αριθμός μηνυμάτων : 14
Ηλικία : 53
Location : Λάρισα
Registration date : 09/01/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://papanotas.wordpress.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης