Οι νέες και οι νέοι πρέπει να εμπιστευθούν τον εαυτό τους

Πήγαινε κάτω

Οι νέες και οι νέοι πρέπει να εμπιστευθούν τον εαυτό τους

Δημοσίευση  Επισκέπτ Την / Το 27/1/2008, 18:00

Είναι χρέος όλων μας να αναδείξουμε τον όμορφο ενθουσιασμό, τα όμορφα πρόσωπα, τα όμορφα όνειρα, τα οποία έχουν τα νιάτα. Ώστε οι νέοι και οι νέες, να δώσουν το παράδειγμα της ενότητας της σιγουριάς, της αγωνιστικότητας, της ανατροπής, της δημοκρατίας, του διαλόγου που θέλει η ελληνική κοινωνία. Για να αλλάξουμε και πών από όλα να ααντρέψουμε κατεστημένες αντιλήψεις. Να δείξουμε ότι ο πραγματικός ριζοσπαστισμός βρίσκεται στην καρδιά της νέας γενιάς της χώρας μας.

Οι νέοι και οι νέες της χώρας μας, έχουν μπροστά τους τις μεγαλύτερες προκλήσεις. Να συστρατευθούν σ' έναν αγώνα για μια κοινωνία αξιών. Ενάντια στη βία στα γήπεδα, ενάντια στη βία στο σπίτι, ενάντια στη βία του αποκλεισμού, ενάντια στη βία της φτώχειας, ενάντια στη βία του ρατσισμού, ενάντια στη βία των διακρίσεων, ενάντια στη βία του εκβιασμού απέναντι στους νέους ανθρώπους, στη εκβιαστική λογική, «θα σου δώσω δουλειά εάν με ψηφίσεις».

Η δουλειά, η παιδεία, η υγεία, η σύνταξη, η αξιοπρέπεια είναι δικαίωμα και η αξιοπρέπεια δεν συμβιβάζεται με τη βία. Η πρόσκληση είναι ανοικτή για δημιουργική συμμετοχή. Οι νέες και οι νέοι πρέπει να εμπιστευθούν τον εαυτό τους, να ανοίξουν το δρόμο, να μην αφήνουν κανέναν να τους απαξιώσει. Διότι έχουν τη δύναμη, έχουν την δική τους σοφία, έχουν ανοίξει τις πόρτες ενός νέου κόσμου, παγκόσμιου, δικτυακού, συλλογικού, αντιαυταρχικού. Ο νέος διερωτάται την μεγάλη εξουσία της γνώσης, ποιος θα τη δαμάσει; Θα υπηρετήσει το κατεστημένο ή θα υπηρετήσει τον πολίτη, την κοινωνία, την νέα γενιά; Θα εμπεδώσει το δημόσιο συμφέρον ή θα υπηρετήσει τους λίγους και ισχυρούς; Υπάρχει επίσης το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο νέος. Είναι το πρόβλημα της ανεργίας. Υπάρχει μια κλειστή, αντινεανική αγορά εργασίας. Αυτή η αγορά πρέπει να ανοίξει στους νέους.

Η πολιτική δεν είναι μια συνήθεια, μια εξουσιαστική μονομανία, είναι μια πράξη δημιουργίας, η συλλογική αναζήτηση της ευτυχίας. Και σε αυτή τη νέα πολιτική πρέπει να μετάσχει ενεργά η νέα γενιά για την επίτευξη των στόχων της, την υλοποίηση των προσδοκιών της. Η νέα γενιά είναι μια «σιωπηλή πλειοψηφία» που ακόμη δεν έχει εκφραστεί πολιτικά, γιατί κανένας δεν ρώτησε τη γνώμη της, όλοι όμως ζήτησαν την ψήφο της. Η νέα γενιά αγχωμένη, αδιάφορη πολλές φορές και κουρασμένη από τις τόσες απογοητεύσεις. Όμως είναι και μια γενιά με νέες δυνατότητες στην πληροφόρηση, την τεχνολογία, την επικοινωνία, τα ταξίδια, τις γνώσεις, το επίπεδο ζωής. Αντιμέτωπη με την περιβαλλοντική υποβάθμιση αλλά και την πληροφοριακή επανάσταση, με καλύτερο βιοτικό επίπεδο αλλά και περισσότερα ρίσκα, με αρκετές επιλογές αλλά χωρίς προσανατολισμό. Μπροστά σε νέες γνώσεις αλλά και έντονες διαγενεακές ανισότητες, στη δίνη της κρίσης του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και στον πυρήνα των τεχνολογικών αλλαγών και της νέας οικονομίας.

Επισκέπτ
Επισκέπτης


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης